In het centrum van Apeldoorn, op loopafstand van de bioscoop en theater, bevindt zich onze brasserie.
Lees verder

Column week 13 ”De Ondernemer” Stentor Apeldoorn

dinsdag 15 april 2014

Door: Astrid Vosselman
Gepubliceerd: 29 maart 2014

Astrid-Vosselman

In achttien jaar Martins komen er heel wat mensen over de vloer. Sommigen komen hier al sinds jaar en dag, al voordat wij de zaak hadden overgenomen. Ze komen bijvoorbeeld elke zaterdagochtend met de kinderen, totdat deze kinderen hun verplichtingen krijgen op het sportveld. Dan wordt de gang naar ons verzet naar een ander moment met diezelfde kinderen, (tijdelijk) stopgezet, of ze komen lekker zonder genieten.

Je ziet gasten vader en moeder of opa en oma worden. Je ziet relaties opbloeien of doodbloeden. Er zijn er die met hun nieuwe liefde komen of door die nieuwe liefde nooit meer. Sommigen komen alleen voor de koffie met of zonder lekkers. Anderen komen voor een zakelijke lunch, met vrienden genieten van een mooi glas wijn of voor een lekker diner. Er zijn er die afhaken omdat ze, soms noodgedwongen, andere keuzes (moeten) maken, gaan verhuizen, of omdat we gewoon niet hun ‘cup of tea’ zijn.

U begrijpt, het zijn er nogal wat. En met de één heb je wat meer dan met de ander. Met die gast die al zo lang bij je komt, zijn vijftigste verjaardag bij je gevierd heeft, bouw je toch wat op. Ook al is het alleen maar die blik van herkenning, vertrouwen en dankbaarheid. Als je dan hoort dat zo’n gast ziek is, schrik je enorm. Dan sta je stil bij het feit dat echt niets vanzelfsprekend is en kan je alleen maar hopen dat hij snel weer één van je gasten is, samen met zijn krant, espresso en tulbandje. Of samen met zijn vrouw en kinderen. Van harte beterschap!