In het centrum van Apeldoorn, op loopafstand van de bioscoop en theater, bevindt zich onze brasserie.
Lees verder

Column week 22 ”De Ondernemer” Stentor Apeldoorn

zaterdag 21 juni 2014

Astrid-VosselmanDoor: Astrid Vosselman
Gepubliceerd: 31 mei 2014

U herkent het vast. Een week voordat je op vakantie gaat slaat het toe… vakantiestress. U hoort mij niet klagen hoor. Ik vind het heerlijk als we er even tussenuit gaan. Maar als we eenmaal zover zijn dat we kunnen vertrekken, twijfel ik nòg of ik alles wel goed achterlaat.

Onze jongste dochter Jet (20 en nog net thuiswonend) vertrouw ik heus. Maar ik wil er wel zeker van zijn dat ze de kattenbak verschoont, onze hond op tijd uitlaat en met een gestreken blouse naar haar werk gaat. Dus schrijf ik het nog even voor haar op. Daarnaast moet het huis natuurlijk schoon! Alsof mijn leven er van afhangt, zeem ik nog even de ramen en zorg ik dat, tot op de laatste sok, de was is weggewerkt.

Zakelijk heeft het ook nogal wat voeten in de aarde voordat de koffers gepakt kunnen worden. De boekhouding moet op tijd naar de accountant en de post moet verwerkt. Mails moeten beantwoord, roosters moeten af en m’n column moet ingeleverd… Maar als we dan zover zijn, weliswaar met de tong op de schoenen, gaan we voluit genieten hoor. Met de e-reader maximaal geüpload en het vooruitzicht op zon, mooie wijn en lekker eten laten we de boel de boel. Tenminste, we doen ons best. Want we zitten soms als ware bedrijfsspionnen in de leukste restaurantjes te kijken of er nog iets te kopiëren valt (of juist niet!). En we bellen eigenlijk ook dagelijks met het thuisfront, wat tegelijkertijd ons werkfront is… Kunnen we tenminste ook lekker slapen op ons vakantieadres.