In het centrum van Apeldoorn, op loopafstand van de bioscoop en theater, bevindt zich onze brasserie.
Lees verder

Familiemoment! Column 1 november

vrijdag 14 november 2014

Astrid-VosselmanDoor: Astrid Vosselman
Gepubliceerd: 1 november 2014 

Tijdens het bezoek van een paar familieleden aan Martins pas geleden, wist ik eigenlijk gelijk dat mijn eerstvolgende column over mijn familie zou gaan. De aanleiding van hun bezoek was minder leuk, maar het zorgde er wel voor dat ik ze weer eens zag. Dat dat niet zo vanzelfsprekend is, begrijpt u vast als ik u vertel dat mijn moeder (bijna 81), de oudste is van, houd u vast, negentien kinderen!

Mijn moeder ging al op 16-jarige leeftijd in betrekking, bij destijds de eigenaresse van de Koningin Julianatoren, om zo haar steentje bij te dragen. De jongsten in het gezin moesten nog geboren worden… Dat mijn oma niet oud is geworden zal u niet verbazen. Mijn opa hertrouwde, wat nòg een paar extra kinderen opleverde… ‘Never a dull moment’ was in huize Hurenkamp dan ook een understatement!

Als klein meisje vond ik het geweldig om bij opa en oma op bezoek te gaan, helemaal als één van beiden jarig was! Dan was je verzekerd van een huis vol visite en een oma die dan aan de keukentafel broodjes zat te smeren terwijl er ondertussen enorme pannen soep op het vuur stonden te pruttelen.

Nu, jaren later, is dat er niet meer en moet ik bekennen dat ik de meesten enkel nog op begrafenissen zie. Contact houden met iedereen is een dagtaak.
Hoe fijn vond ik het dan ook dat ze aan mijn stamtafel aanschoven net na het overlijden van een oom. Dat Martins even de plek kon zijn waar een mooi samenzijn plaatsvond. Een ogenschijnlijk simpel familiemoment dat ik altijd zal blijven koesteren.