In het centrum van Apeldoorn, op loopafstand van de bioscoop en theater, bevindt zich onze brasserie.
Lees verder

Ik ben er allergisch voor… Column 14 maart

vrijdag 17 april 2015
astrid column fotoWaar is de tijd gebleven dat onze gasten alleen om een zoetje (!) vroegen voor bij hun koffie? Tegenwoordig willen sommigen palmsuiker en liefst ook nog biologische geitenmelk voor in hun cappuccino.

Een gebakje? Alleen als het een spelteierkoek is met biodynamisch geteelde aardbeien en soyaslagroom… Nog even en koks zijn straks ware laboranten. Drie kleuren snijplanken vanwege eventuele kruisbesmetting, lijsten waarop vermeld staat welke allergenen waar inzitten, parate kennis over voedselintolerantie enzovoort. Werken met enkel liefde voor het vak wordt steeds ingewikkelder. Want heel veel mensen hebben een allergie of intolerantie of denken dat ze iets misschien niet lusten en maken daar dan een allergie of intolerantie van…

Dat het bestaat, daar twijfelt niemand aan. En natuurlijk houden de koks daar dan rekening mee. Maar slaan we soms niet een beetje door? Laatst nog werden we gebeld door `piep’, of we ook iets op het menu hebben staan voor haar zus, want ze zou niet tegen snelle suikers kunnen… Als je allergisch bent, een intolerantie hebt of je bent op dieet, dan mogen we toch aannemen dat je ook zelf op de hoogte bent van wat je wel en niet mag hebben? Check eventueel eerst thuis de menukaart op de website, of gewoon in het restaurant. Informeer bij twijfel bij de bediening, die vast met alle liefde uw vragen, eventueel in overleg met de keuken, zal beantwoorden. Want dat is wat we zo graag doen. U een lekkere break bezorgen met de lunch of een lekkere avond uit met uw partner. Dat u even uw zorgen parkeert, uw dieet op een wat lager pitje zet en de havermoutvlokken, de chiazaadjes en groene smoothies voor morgen bewaart. Want dat laatste is ook wat, vindt u niet?

Superfood. Nee, wij hebben behalve een quinoasalade, geen gerechten op de kaart met superfood. We werken met voornamelijk verse producten. Komt vrijwel niets uit pakjes of zakjes. Als u goed kiest, kunt u van een gevarieerd, lekker maar verantwoord menu genieten. Dat is wat volgens mij het belangrijkst is. Vers gevarieerd en kleurrijk. Daar waar u denkt iets tekort te komen, kan aangevuld worden met supplementen en of superfood. Vul dat eventuele tekort lekker thuis aan. Houdt u vooral thuis strikt aan uw dieeteisen, allergieën of intoleranties. Maar laat de teugels, als uw gezondheid dat toelaat natuurlijk een beetje vieren als u bij ons bent. Niks moet hoor, niksen mag!