In het centrum van Apeldoorn, op loopafstand van de bioscoop en theater, bevindt zich onze brasserie.
Lees verder

Koningsdag! Column 9 mei 2015

vrijdag 26 juni 2015

astrid column foto
In tegenstelling tot eerdere berichten, was het op Koningsdag prachtig weer! Beetje koud, maar da’s wel lekker, een beetje frisse wind om het hoofd als je een drankje of wat meer drinkt dan gebruikelijk…
Want er wordt wat ingenomen kan ik u melden. Daar waar het bier bij ons normaal gesproken bijna een serviceproduct is, wordt op een dag als deze, het ene na het andere fust af en aan gekoppeld.

Op onze wijnkaart prijken normaal zo’n vijftig wijnen, maar op Koningsdag beperken we ons tot vier smaken. Anders loopt de bediening, ben ik bang, gillend weg.

En die moeten wat verstouwen. Één van hen heeft een app op zijn telefoon die al gauw twintig kilometer liet zien. En nee, dat ligt niet aan de logistiek… Het is het verstand (bijna) op nul zetten en gáán!

Maar wat een gezelligheid! De mannen dragen oranje bretels en de dames hebben allemaal iets oranjes in hun haar. En op de muziek van o.a. André Hazes (wat normaal niet op onze muzieklijst staat) heb je het al gauw leuk vinden wij. Dat niet iedereen hier gecharmeerd van was, bleek toen een mevrouw vroeg of er alsjeblieft iets anders op gezet kon worden. Nou, nee dus. Niet vandaag. Vandaag is de koning jarig en dat moet gevierd! Als je niet mee wil vieren kan je toch beter thuis blijven en lekker naar de derde symphonie van Bach luisteren? Ook fijn, maar niet op de verjaardag van Willem.

Op zo’n dag komen we ook altijd weer lekker van onze winkeldochters af. Je ziet de barvrouwen geregeld op de knieën gaan om bijvoorbeeld een fles sherry achteruit de koeling op te diepen, of een fles oude jenever of citroen brandewijn onderuit de vriezer opduiken. Want ook opa en oma zijn van stal gehaald! De rollators staan samen met de buggy’s geparkeerd in de gang, wat voor degene die na al die drankjes wat vaker gebruik moet maken van het toilet, dan een heus vijfkamp parcours is… Dat is het trouwens ook voor degene die het toilet tussendoor schoonmaakt. Ik zal u de details besparen…

’s Avonds kwamen ook Bep en Corrie Wolthuis (eigenaren van Martins vanaf 1942 tot 1995) met een gezelschap de verjaardag van de koning vieren. Lekker met een fles champagne toasten op de koning én stiekem ook op bijna tachtig jaar Martins! Daar kan de koning nog een puntje aan zuigen!