In het centrum van Apeldoorn, op loopafstand van de bioscoop en theater, bevindt zich onze brasserie.
Lees verder

Mijn lieve Jet! Column 19 januari

zaterdag 24 januari 2015
Ze vindt het leuk hoor, de zaak. Maar ze weet nog niet zo goed waar haar ambities liggen. Dat dat niet binnen Martins is, staat vast. En dat mag. Dus verhuizen we onze jongste dochter in september 2014 (de mussen vielen dood van het dak) voor een studie naar Haarlem.

 Haar hele hebben en houwen sjouwen we naar een zolderkamer. Januari 2015 (perfecte verhuistemperatuur, dat wel) verhuizen we alles weer terug, want verkeerde studiekeuze. Jet woont weer thuis, voor een maand. Gezellig hoor, maar ze is eenentwintig…echt de hoogste tijd om op eigen benen te staan. Ik hou van haar en zij van mij, dat weet ik zeker. Maar soms krijg ik moordneigingen en zij ook… Ook dat weet ik zeker.

Begin februari gaat ze naar Curaçao, om voor een half jaar in de horeca te gaan werken. De horeca is dus niet haar roeping, maar is haar wel met de paplepel ingegoten. Ze was immers vier toen we Martins overnamen en heeft door de jaren heen, wél voldoende ervaring opgedaan. Want op haar vijftiende moest ze van ons op zoek naar een baantje. Dat mocht elders, maar ook bij ons. Ze koos voor het laatste.

Jet kan werken als een malle, gooit altijd al haar charmes in de strijd, maar is ook erg makkelijk. En dat heeft niet alleen thuis, maar ook op de zaak nogal eens gebotst. Want ík ben de makkelijkste namelijk niet. Als ik haar weer eens tot de orde riep, sloeg ze meestal haar ogen ten hemel. Het was háár manier om duidelijk te maken, dat ik toch echt ‘maar’ gewoon haar moeder was… Dat ik op dat moment ook haar werkgever was, was meer mijn probleem.

fotocolumnNaarmate ze ouder werd, werd de verhouding tussen ons op de werkvloer een stuk beter, maar we tellen nog redelijk vaak in gedachten tot tien. Haar positie, als jongste èn als dochter van de baas, is niet altijd de makkelijkste. Ze heeft er ook meer dan genoeg voordelen van hoor, medelijden hoeft u met haar niet te hebben. Maar een poosje gewoon zichzelf zijn, zonder dat zusje vàn en dat meisje van Martins, dat gun ik haar echt. Even los van alles, haar eigen boontjes doppen. En dat ik haar dan in augustus weer in mijn armen mag sluiten, om haar vervolgens ook binnen afzienbare tijd weer te verhuizen. Want Hotel Mama heeft dan inmiddels aangepaste openingstijden!