In het centrum van Apeldoorn, op loopafstand van de bioscoop en theater, bevindt zich onze brasserie.
Lees verder

RieslingWeeks: 30 mei t/m 15 juni

woensdag 28 mei 2014

week van de wijn
Van vrijdag 30 mei t/m zondag 15 juni 2014 wordt in Nederland voor de 4e keer de RieslingWeeks georganiseerd door het Informatiebureau voor Duitse Wijn.

Uiteraard doen ook wij dit jaar weer mee in de hoop nog meer wijnliefhebbers enthousiast te maken voor de wijnen van deze veelzijdige druif.

Vanaf vrijdag 30 mei tot 15 juni kun je in deze weken een “Rieslingflight” bestellen. Hiermee kun je voor slechts € 10,- kennismaken met wijnen gemaakt van de Riesling druif. Maar liefst 3 glazen Riesling, waarvan 2 droge en één met een klein zoetje (meer restsuiker).

Kom, proef, beleef & geniet van de Riesling!

 

Riesling: Een druif met onbeperkte mogelijkheden

wijndruif

De edele Rieslingdruif brengt wijnen voort met een hoge mate van elegantie, complexiteit en houdbaarheid. Kenmerkend voor al die wijnen zijn frisse, fruitige zuren, maar tegelijk vertonen Duitse Rieslings een opvallende diversiteit door verschillen in herkomstgebied, terroir en gradatie van rijpheid bij de oogst. Deze natuurlijke factoren worden weerspiegeld in het brede spectrum van aroma’s en smaaksensaties, van citrusfruit of knapperige appel tot rijpe perziken of tropische vruchten, vaak in combinatie met een minerale, kruidige of pikante finesse.

De nuances die zich ontwikkelen bij veroudering en de honingtoon van botrytis voegen nog een extra dimensie toe aan het karakter van een Riesling. Wat betreft gewicht en body kunnen Rieslings lichtvoetig zijn als een vlinder, staalachtig en gestroomlijnd, mollig of heel rijk. De beste blijven lang in de mond nahangen, wijnen die een herinnering oproepen om te koesteren en het verzamelen waard zijn.

Riesling is bovendien ongeëvenaard qua vermogen om briljante wijnen in alle denkbare stijlen te produceren, van beendroog tot weelderig zoet. Hierdoor is hij een uitzonderlijk veelzijdige maaltijdbegeleider en een welkome wijn voor allerhande momenten, van een informeel samenzijn tot een heel speciale gelegenheid.” (informatiebureau voor Duitse Wijn)