In het centrum van Apeldoorn, op loopafstand van de bioscoop en theater, bevindt zich onze brasserie.
Lees verder

We hebben een beller! Column 12 november

dinsdag 6 januari 2015

Door: Astrid Vosselman
Astrid-Vosselman

“Goedemorgen u spreekt met Piep, is Martin er ook?” Nu moet u weten dat de naam Martins dateert van lang geleden. Het is 1936 als Martin Fagel (jawel, van die bekende horecafamilie) Martins op de Apeldoornse kaart zet. Dus als we gebeld worden en er wordt gevraagd naar Martin, dan laten we de beller op zondag terugbellen, met de boodschap dat Martin er dan altijd is… Dan zijn we namelijk gesloten. Sorry hoor, maar als je naar AH belt dan vraag je toch ook niet naar Albert?

Zo worden we ook om de haverklap gebeld door goede doelen. Gemiddeld eens per maand. Niet zo gek toch dat we niet op alle verzoeken ingaan? Als we daaraan beginnen zijn we binnen no-time zelf een project dat gesponsord moet worden. Maar nee zeggen is zo eenvoudig nog niet! Want voor je het weet wordt je verweten geen hart te hebben voor de minder bedeelden of ernstig zieken… Ter geruststelling, we doneren al een paar jaar maandelijks een bescheiden bedrag aan een mooi project en zo links en rechts gaat er ook geregeld iets in een ander potje. Dus dat hart zit er wel, maar dat moet toch ook voor onszelf pompen?

En dan was daar nog mevrouw Piep, die vroeg of we aan Truus, die volgens haar al bij ons zou moeten zitten, wilden zeggen, dat zij wat later zou komen. De dames, zo bleek, drinken al sinds jaar en dag koffie bij ons. Maar we hebben vaak geen idee hoe onze gasten heten. Gelukkig had Truus haar bontmuts op