In het centrum van Apeldoorn, op loopafstand van de bioscoop en theater, bevindt zich onze brasserie.
Lees verder

2011 Chardonnay Legado Reserva, De Martino

donderdag 28 juni 2012

60 Jaar geleden trok Don Pietro De Martino als jonge Italiaan uit het verarmde Italië naar Chili, met slechts de passie voor wijn onder zijn arm. Hij had gehoord dat daar het klimaat en de vruchtbare gronden zich uitstekend leenden voor de wijnbouw. Inmiddels zwaait de derde generatie De Martino de scepter over het wijnhuis en zijn ze afgelopen jaar wederom benoemd tot WINERY OF THE YEAR in Chili.

Nederlanders zijn over het algemeen wat bescheidener. Dit sluit dan ook goed aan bij de Chardonnay Legado Reserva van De Martino. Niet  overdreven veel fruit, te veel hout, te veel vanille of erg zoet. Nee deze wijn is een stuk subtieler in de smaak en heeft finesse. De Martino kiest voor terroir gebonden wijn en verfijning. Deze houtgerijpte Chardonnay is dus geen mond vol vanille, maar een wijn met lekker fruit, een goede frisheid en gedoseerde houtrijping. Eigenlijk precies goed…

In Perswijn mei/juni 2011 kreeg deze wijn ****(*) in categorie Nieuwe Wereld tot € 12,50: “Sappig, licht gerijpt, toast en honing, perzik, goede zuren, smaakvol, klein botertje.”

Proefnotitie

Strogeel, grapefruit en banaan in de neus. Romig, vol, rond tropisch fruit. Iets vanille met een frisse afdronk.

WIJN SPIJS

Heerlijk bij de tonijnsteak, de gamba’s of de mosselen van Martins