In het centrum van Apeldoorn, op loopafstand van de bioscoop en theater, bevindt zich onze brasserie.
Lees verder

Bodegas Carchelo,”Carchelo” & “Altico”, Jumilla, Spanje

donderdag 28 februari 2013

Wijn van de maand

 

Bodegas Carchelo,”Carchelo” & “Altico”,  Jumilla, Spanje

 Het Spaanse Jumilla, honderd kilometer landinwaarts vanuit Alicante, is een opkomend wijngebied waar kenners nu al verrukt van zijn. Zo zijn ook wij van Henri Bloem razend enthousiast, zeker nadat we de wijnen van Bodegas Carchelo hadden geproefd, absolute top! Deze producent heeft de afgelopen tien jaar een gestage ontwikkeling doorgemaakt die in een stroomversnelling kwam toen de jongste generatie Sierva de leiding overnam en samen met wijnmaker Joaquín Galvez Bauzá het kwaliteitsniveau verder verhoogde. Maak ook kennis met de wijnen van dit talentvolle duo!

Bodegas Carchelo ligt in de Carche Vallei in Jumilla, één van de meest regenarme gebieden van Spanje. De wijngaarden liggen zo’n 700 meter boven zeeniveau op rotsachtige, maar voedzame bodem. Sinds de oprichting van de bodega in 1990 is het wijnareaal gegroeid naar 200 hectare, voornamelijk monastrell en syrah. Verder is er cabernet sauvignon en tempranillo aangeplant.

 

De Jumilla “Carchelo” is een rode wijn die in elk opzicht raak is: van het fraaie design-etiket en het gedicht op de mooie afsluiting, tot de imponerende inhoud. Deze blend van Monastrell, Syrah en Cabernet Sauvignon geurt naar rijpe bramen en kersen en de smaak is sappig, vol fruit! Ondanks dat deze wijn geen houtlagering heeft gehad is hij toch heel mooi vol van smaak.

 

Zijn “grote broer” de “Altico” is een cépagewijn, gemaakt van de Syrah druif. Deze wijn is nog krachtiger in de smaak, doordat deze wijn 4 maanden op Frans eiken heeft gelegen. Vol rijp donkerfruit, hints van chocolade en koffie, mooie tannines en een zachte volle kruidige afdronk. Echt een wijn om van te genieten!

Proef deze superblend en zijn “grote broer” uit Spanje en geniet van de “temperamentvolle” smaak!

 

CarcheloFotograf’a y edici—n.

Met vineuze groet,

Sascha de Wilde

Register Vinoloog

Wijnkoperij Henri Bloem