In het centrum van Apeldoorn, op loopafstand van de bioscoop en theater, bevindt zich onze brasserie.
Lees verder

Proef de Lente in je glas” Pinot Blanc, Domaine Bott-Geyl, Alsace, Frankrijk

woensdag 25 april 2012

Deze maand een mooie wijn die bij dit seizoen en bij verschillende seizoensgerechten, zoals asperges past. Pinot Blanc van Domaine Bott-Geyl uit Béblenheim, Alsace, in het noordoosten van Frankrijk.

Pinot Blanc is familie van de Pinot Noir en Pinot Gris. De Pinot familie! Pinot Blanc wordt ook wel Pinot Bianco (Italië) en Weisser Burgunder (Duitsland & Oostenrijk) genoemd. Pinot Blanc heeft vaak als eigenschap dat de smaak wat milder is, zacht en rond, niet teveel zuren en breed toegankelijk overkomt. Daarom is het ook een allemansvriend en altijd lekker. Zowel als aperitief als bij asperges of bij lichte visgerechten.

Deze Pinot Blanc van Bott-Geyl wordt biologisch-biodynamisch verbouwd. Een moeilijke term, wat nog een stapje verder gaat dan alleen biologische wijnbouw. Biodynamisch is volgens de leer van Steiner en speelt in op de eigen kracht van de natuur. De kwalificatie “Biodynamisch” betekent dus dat men werkt in overeenstemming met de energie (zon, planeten, water, zuurstof). Een hele moeilijke materie, maar wel heel interessant.

Proefnotitie van deze heerlijke wijn: zachtdroog, tropisch fruit, beetje mineralig, fris, elegant met een mooie zachte afdronk. Een mooie klassieke Pinot Blanc.

Veel proefplezier!

Sascha de Wilde
Register Vinoloog

Wijnkoperij Henri Bloem