In het centrum van Apeldoorn, op loopafstand van de bioscoop en theater, bevindt zich onze brasserie.
Lees verder

Weingut Horst Sauer, Escherndorf (Franken, Duitsland)

donderdag 2 augustus 2012

Weingut Horst Sauer uit Escherndorf behoort tot de absolute top van het wijnbouwgebied Franken en daarmee tot de top van Duitsland. De toonaangevende Duitse wijngids Gault Millau en de Eichelmann beoordelen Horst Sauer met de maximale score. De afgelopen jaren behoorde dit wijngoed telkens tot de beste tien wijnhuizen van Duitsland!

Horst Sauer bewerkt 16,5 Ha., voornamelijk in één van de beroemdste wijnbergen van Duitsland, de Escherndorfer Lump. Een zeer steile wijnberg, die als een holle spiegel op het zuiden ligt en zodoende veel zonlicht en warmte ontvangt. De voornaamste druivensoorten zijn Silvaner en Riesling. De Silvaner geeft zeer sappige wijnen, zuiver en crèmig. De Riesling wijnen zijn als een bergbeek zo zuiver. De Kabinett wijnen van Silvaner en Riesling zijn heerlijk licht drinkbaar. De Silvaner en Riesling Spätlese trocken, maar vooral ook de Grosses Gewächs, zijn echte gastronomische wijnen, die prachtig ouderen kunnen.

Voor de wijn van de maand hebben wij gekozen voor een frisse zomerwijn en een heerlijke Rotling Rosé van Horst Sauer. De zomerwijn is gemaakt van Müller Thurgau en Riesling. Waarbij de Riesling de toch wat mildere Müller Thurgau meer “schwung” geeft. De wijn is licht sprankelend in het glas, heeft mooi verfijnd zacht wit fruit met een mooie frisse afdronk.

De Rotling van Horst Sauer wordt gemaakt van Schwarzriesling (Pinot Meunier) & Müller Thurgau. Rotling is de benaming voor een wijn die gemaakt wordt middels het tegelijk laten vergisten van blauwe en witte druiven. Hierdoor ontstaat een “rosé” achtige wijn. De wijn is sterk geurend naar rood fruit. In de aandronk veel aardbeien en ander zacht rood fruit, vervolgens frisse tonen en tot slot een zacht droge afdronk.

Veel drinkplezier !

Sascha de Wilde (registervinoloog)
Wijnkoperij Henri Bloem