In het centrum van Apeldoorn, op loopafstand van de bioscoop en theater, bevindt zich onze brasserie.
Lees verder

Wijnhuis van de Maand: Malbec Reserva, Pascual Toso, Mendoza, Argentinië

dinsdag 17 januari 2012

Toso is één van de oudste en meest prestigieuse wijnhuizen van Argentinië. Het bedrijf is in 1890 opgericht door de in Italië geboren, Pascual Toso. Met de expertise die hij had opgedaan in het wijnbedrijf van zijn ouders in Piëmonte en geloof in de mogelijkheden van Mendoza, startte hij zijn eigen wijnbedrijf. Meer dan honderd jaar later is het uitgegroeid tot een hypermodern bedrijf, zonder echter de traditionele technieken uit het oog te verliezen.

De druiven voor deze Reserva worden geselecteerd van aparte wijngaarden en allemaal met de hand geplukt. De wijn wordt 12 maanden gelagerd op nieuw eiken, waarvan 80% Amerikaans en 20% Frans eiken is. Na nog 4 maanden flesrijping komt deze Malbec op de markt.

In de diverse media wordt de Malbec Reserva van Toso geroemd. In Nederland ontving deze wijn een stervermelding van de wijnalmanak en schreef Perswijn in november 2011: “Een aangename en zachte wijn, zoet fruit, lichtvoetig, cassis, hout, kersen, confiture en een zuurtje ****.”

Verder ontving deze wijn de Gouden Medaille bij de Decanter World Wine Awards 2011.

Proefnotitie

Mooie ronde wijn met geconcentreerd fruit (framboos), kruiden, mocca en vanille. Mooi verpakte tannines en een lange afdronk complementeren het geheel.

Wijn/Spijs

Heerlijk bij rood vlees, zoals Martins Ossehaas in eigen jus. U leest het… dit moet u geproefd hebben!

Met vineuze groet,

Sascha de Wilde, registervinoloog
Wijnkoperij Henri Bloem