In het centrum van Apeldoorn, op loopafstand van de bioscoop en theater, bevindt zich onze brasserie.
Lees verder

Wijnhuis van de maand: Waterford Estate, Stellenbosch, Zuid Afrika

vrijdag 7 oktober 2011

Deze keer hebben wij gekozen voor een wijnhuis van de maand. We weten niet wat het weer met ons doet, heb je zin in een volle frisse witte wijn of een iets robuustere rode wijn!

Zuid Afrika, een prachtig land, wat bekend staat om zijn fantastische wijn Estates die vaak uitkijken op indrukwekkende gebergtes. Daarnaast staat het in de top 10 van de meest producerende wijnlanden in de wereld. Genoeg redenen om u kennis te laten maken met 2 prachtige wijnen uit de beroemdste wijnregio Stellenbosch. Uit deze streek komen onder andere de wijnen van Waterford Estate.

Chenin Blanc, Pecan Stream:

De Chenin Blanc ook wel “Steen” genoemd is nog steeds het heersende ras in Zuid Afrika. Deze wijn is een prachtige volle Chenin Blanc. Hij is mooi klassiek droog en zeer

aromatisch. Veel tropisch fruit, honing, peer en heel fris met een pittige afdronk. Een heerlijke voltreffer! Heerlijk als aperitief of bij gerookte kip of visgerechten zoals de overheerlijke gamba´s op iedere vrijdagavond.

Pebble Hill, Pecan Stream:

Deze wijn is een blend van Syrah, Grenache, Mourvédre, Sangiovese & Barbera. Er vloeit dus een beetje Italiaans sap doorheen. Een mooie stevige rode wijn. Vol droog, intens donker fruit, kruidig, chocoladetonen, lekkere tannines en ook weer een frisse afdronk ondanks de intense smaken. Combineert goed bij de Ossenhaas in eigen jus of Kalfslever.

Santé en geniet er van!

Met vineuze groet,

Sascha de Wilde, registervinoloog